Skip to main content

Selfie is not new, selfie stick is

The term "selfie" has becoming more popular these days after head of states took portraits of themselves (selfie) and was captured by news media. But, in Asia countries - like Indonesia - this is nothing new. Sic selfie photos have become part of Indonesian cyber culture since day one.

Few years ago I often take pictures of my self and post them on various social media. I wasn't thinking. Then, there were problems (of people abusing the photos, stalkers, etc.). Now, it is my policy of not to post selfie. In fact, I don't take pictures of myself anymore.

What's new? Selfie stick - also known as Zuckerberg selfie stick - is becoming popular. What is it? It's a stick where you can mount your digital camera at the end of the stick. You can take pictures of yourself (or with friends) without the help of other poeple. Go search the internet for it. You know what I mean. No, I won't buy one!

Comments

terimakasih infonya,bisa dijadiin referensi buat posting artikel nih...
Salam kenal gan... posting yang mengena terhadap sisi lain sifat manusia Selfie/Egois, jadi masukan terbaik nih gan untuk lebih berhati hati posting di media internet... semoga sukses..
sun hope said…
Artikelnya sangat menarik dan bisa menjadi inspirasi banyak orang. Terimakasih yah sudah berbagi informasi seperti ini. Salam kenal.
Hendri Syahrial said…
Benar sekali pak, bahkan foto selfie sudah ada zaman duluuuu banget, pas kameranya masih segede-gede bagong :)

Saya menulis sedikit tentang "foto selfie" di blog saya: Foto selfie sudah ada sejak zaman dulu.

Saya lamaa banget gak buka gbt.blogspot.com ini. Saya pembaca blog bapak dari sejak zamannya blog mas Priyadi lagi rame-ramenya. Dari sejak zamannya trend "Hi Roy!" hehe...

Ternyata blog ini masih eksis hingga sekarang, sedangkan blog sezaman lainnya buanyak banget yang tumbang.

Salam pak

Hendri

Hendri Syahrial said…
Benar sekali pak, bahkan foto selfie sudah ada zaman duluuuu banget, pas kameranya masih segede-gede bagong :)

Saya menulis sedikit tentang "foto selfie" di blog saya: Foto selfie sudah ada sejak zaman dulu.

Saya lamaa banget gak buka gbt.blogspot.com ini. Saya pembaca blog bapak dari sejak zamannya blog mas Priyadi lagi rame-ramenya. Dari sejak zamannya trend "Hi Roy!" hehe...

Ternyata blog ini masih eksis hingga sekarang, sedangkan blog sezaman lainnya buanyak banget yang tumbang.

Salam pak

Hendri

Popular posts from this blog

Himbauan Kepada Hacker & Cracker Indonesia & Malaysia

Kepada Hacker & Cracker Indonesia & Malaysia,

Saya mengharapkan anda tidak melakukan penyerangan atau/dan pengrusakan situs-situs Indonesia dan Malaysia.

Saya mengerti bahwa akhir-akhir ini beberapa masalah di dunia nyata membuat kita kesal dan marah. Namun kekesalan tersebut sebaiknya tidak dilimpahkan ke dunia maya (cyberspace). Semestinya sebelum melakukan aksi yang berdampak negatif, kita bisa melakukan langkah-langkah positif seperti melakukan dialog (melalui email, mailing list, bulletin board, blog, dan media elektronik lainnya).

Kita harus ingat bahwa kita hidup bertetangga dan bersaudara. Yang namanya hidup bertetangga pasti mengalami perbedaan pendapat. Mari kita belajar bertetangga dengan baik.

Saya berharap agar kita yang hidup di dunia maya mencontohkan bagaimana kita menyelesaikan permasalahan dengan kepala dingin dan hati yang lapang, sehingga para pemimpin kita di dunia nyata dapat mencontoh penyelesaian damai. Mudah-mudahan mereka dapat lebih arif dan bijaksana da…

Tweet: quantity or quality?

I have a hypothesis: if you tweet a lot, you get more followers.

Granted there has to be some kind of guidelines on what you tweet to attract followers. You would tweet something that you would think it's useful, at least to you. You wouldn't tweet something that you don't even want to read. Having that, I think quantity will attract more followers.

I have tested this in my blog. I have a blog that is considered popular, meaning it is in top 10 of Indonesian blogs. (Not this blog, but my other blog. The one you are currently reading is in top 100, though.) When I write more articles, I got a lot of visitors. I know this from the statistic page of wordpress. When I write less article, less visitors.

I thought if I write good articles, but less in number, I would attract more or the same number of visitors. It turned out, not. I got more visitors when I write lots of (so-so) articles. Thus, more attracts more.

Maybe, it is not the quantity, but the update is the important fa…
Here's a picture of me in a Microsoft Security Ads. It appeared in "Bisnis Indonesia" newspaper today (14 Feb 2005).