Friday, February 11, 2005

Do you backup your blog(s)?

Well, do you backup your blogs? If, yes, how do you do it? Do you copy (duplicate) your blog entries? I am especially interested if your blog is hosted somewhere else, not in your own machine. (Even if it's in your own machine, how do you do the backup? Do you backup your database separately, or is the db backup part of OS/system backup?)

Right now, I don't do backup. I don't know what's gonna happen if blogspot goes down. (As if my articles / entries are important, therefore worth backing 'em up.)

9 comments:

yulian firdaus said...

Pak, kalo nginstall WordPress include di dalamnya ada tools import blognya Blogger/Blogspot

Kasus yang sama tahun lalu saya migrasi dari pMachine ke Wordpress, memang URL jadi berubah, tapi isian dan komentar tidak hilang

Sekarang saya belum backup blog juga sih, harusnya cukup dengan backup table MySQL-nya

Ben said...

betul kata Jay. Dari Blogger bisa diconvert ke WP kok...

Udah gitu, di WP ada plugin backupnya segala di samping tetep bisa back up manual table MySQL-nya :)

budi said...

Ya, tapi ... pada nggak buat backup berkala kan?

JaF said...

Saya mah simple aja pak. Convert langsung ke PDF. Sekali klik, beress..

Ha1o said...

This was also posted on tBLOG!

My site is http://TechHQ.blogspot.com and I guess you could say I backup my blog. See, I do all of my posts and all of my template edits and creations in Macromedia Dreamweaver.

I then save them as html files on my hard drive so for every post I have a html file and for my template I have an html file.

Maybe this sounds hard or like a lot of work, but actually it makes posting and editing a whole lot easier... if you want to know more about how i do this email me at (LunaHa1o at gmail dot com) or post a comment on my site.

Zeddy Iskandar said...

Aku pake mesin blogger yg bikin sendiri pake JSP dan XML. Jadi kalo backup, tinggal pake FTP, terus copy folder2 yg mau dibackup. (organisasinya 2005/March/01.xml) Jadi kalo mau backup tahun 2004, tinggal copy direktori 2004. Kalo buat bulan Januari-Maret, bisa select direktori Bulan-bulannya.

Aku rasa semua mesin blog harusnya bisa import/export ke XML biar gampang backupnya.

Regards, Z.

http://www.zedilabs.com/jesblog.html

bondy said...

wah iya makasih diingetin nih pak. paling saya kayak kawan ben, backup database aja...
btw kenapa bapak mau percayain data blog di mesin orang sih pak?

Yogi said...

Kan ada Google cache pak..hehehehe :D

luc said...

i never back up, coz i wrote on office before