Skip to main content

Insanely great!

I have just finished reading "Insanely Great: The Life and Times of Macintosh, the computer That Changed Everything.," by Steven Levy. It's a great book.

When I got the book a few weeks ago (from Chandra Liem), I was skeptical. It's not an uptodate book. Macintosh now is different. But, I've read Steven Levy's books before and liked them. You might have guessed it correctly that I am always interested in what Steve Jobs did and does. Besides, I love computing history anyway. (I even subscribe to IEEE Annals of the History of Computing.) So, I decided to read a few pages. Well, I ended up reading the whole book. There are many gems in the book.

The book gives an inside story about how Apple Macintosh - the computer, not the fruit, was born. I have heard and read the story before, but I still love to hear the detailed story. One thing I learned from the history is that to produce an insanely great product, you have to work insanely hard. And, you may need a group of "insane" persons to begin with. But, you have to have a product. Otherwise, what's left is just "insane."

I am glad, I decided to read the book. I learned a lot from it. And thanks to pak Chandra Liem and pak Eddy Budisantoso for giving the book (and a stack of waiting-to-be-read-books) to me.

Comments

adinoto said…
You should catch up yourself with books like "Steve Jobs: The Second Coming", or "Steve Jobs: iCON". much please read as "Louis V. Gertsner: Teaching Elephant to Dance" although IBM story is not as "soap opera" story as Apple did.

Apple is the most dramatic company in the history of any computer company. It's pleasant to read, to watch, and learn from it, and could be a great thing to teach in the university. Myself dream how to add up the histor itself :)

As for online materials, the most fun to read "de ja vous" stuffs from original "insanely great team" can be found on www.folklore.org

Enjoy!

Macnoto
wanda said…
Seems like there's plenty of 'insanity' inside that book..can't waiting to read it. I haven't practice my cook book recipe from Mr. Eddy - SF, this posting remind me to cook :)
Jim said…
Tapi kok setelah pake Mac gak ada cerita serunya yah? jangan-jangan udah diformat jadi Debian.

Popular posts from this blog

Himbauan Kepada Hacker & Cracker Indonesia & Malaysia

Kepada Hacker & Cracker Indonesia & Malaysia,

Saya mengharapkan anda tidak melakukan penyerangan atau/dan pengrusakan situs-situs Indonesia dan Malaysia.

Saya mengerti bahwa akhir-akhir ini beberapa masalah di dunia nyata membuat kita kesal dan marah. Namun kekesalan tersebut sebaiknya tidak dilimpahkan ke dunia maya (cyberspace). Semestinya sebelum melakukan aksi yang berdampak negatif, kita bisa melakukan langkah-langkah positif seperti melakukan dialog (melalui email, mailing list, bulletin board, blog, dan media elektronik lainnya).

Kita harus ingat bahwa kita hidup bertetangga dan bersaudara. Yang namanya hidup bertetangga pasti mengalami perbedaan pendapat. Mari kita belajar bertetangga dengan baik.

Saya berharap agar kita yang hidup di dunia maya mencontohkan bagaimana kita menyelesaikan permasalahan dengan kepala dingin dan hati yang lapang, sehingga para pemimpin kita di dunia nyata dapat mencontoh penyelesaian damai. Mudah-mudahan mereka dapat lebih arif dan bijaksana da…

Band progressive rock baru?

Lepas dari yang serius-serius sebentar. Kita ke musik lagi.

Terus terang saya tadinya mulai merasa bahwa musik progressive rock bakalan mati. Seperti lirik dari lagu band Asia - "Rock and Roll Dream":

When I see your faces from the limousine. No chance of our survival...

Tapi setelah saya mendengarkan The Flower Kings, harapan tumbuh lagi. Band yang dimotori oleh Roine Stolt (gitar) memiliki nuansa (melodi?) yang selaras dengan band-band terdahulu. Mereka sanggup membawakan lagu Cinema Show-nya Genesis dengan sempurna. Bahkan lebih baik menurut saya. Jadi, para penggemar sekalian, progressive rock akan tetap tumbuh subur.

Roine Stolt juga menjadi bagian dari band Transatlantic yang juga memiliki nuansa progressive rock. Maklum, mereka campuran dari Dream Theater, Marillion, The Flower Kings, dan Spock's Beard. Meski, ada lagu bootleged live show mereka yang kedodoran membawakan lagu "Firth of Fifth" nya Genesis. Ternyata band besar bisa kedodoran juga.

Repotnya, mus…

Yummy ...

[seafood lamien @ banquet, singapore]