Skip to main content

Do you backup your blog(s)?

Well, do you backup your blogs? If, yes, how do you do it? Do you copy (duplicate) your blog entries? I am especially interested if your blog is hosted somewhere else, not in your own machine. (Even if it's in your own machine, how do you do the backup? Do you backup your database separately, or is the db backup part of OS/system backup?)

Right now, I don't do backup. I don't know what's gonna happen if blogspot goes down. (As if my articles / entries are important, therefore worth backing 'em up.)

Comments

jay said…
Pak, kalo nginstall WordPress include di dalamnya ada tools import blognya Blogger/Blogspot

Kasus yang sama tahun lalu saya migrasi dari pMachine ke Wordpress, memang URL jadi berubah, tapi isian dan komentar tidak hilang

Sekarang saya belum backup blog juga sih, harusnya cukup dengan backup table MySQL-nya
Anonymous said…
betul kata Jay. Dari Blogger bisa diconvert ke WP kok...

Udah gitu, di WP ada plugin backupnya segala di samping tetep bisa back up manual table MySQL-nya :)
Budi Rahardjo said…
Ya, tapi ... pada nggak buat backup berkala kan?
JaF said…
Saya mah simple aja pak. Convert langsung ke PDF. Sekali klik, beress..
Ha1o said…
This was also posted on tBLOG!

My site is http://TechHQ.blogspot.com and I guess you could say I backup my blog. See, I do all of my posts and all of my template edits and creations in Macromedia Dreamweaver.

I then save them as html files on my hard drive so for every post I have a html file and for my template I have an html file.

Maybe this sounds hard or like a lot of work, but actually it makes posting and editing a whole lot easier... if you want to know more about how i do this email me at (LunaHa1o at gmail dot com) or post a comment on my site.
Anonymous said…
Aku pake mesin blogger yg bikin sendiri pake JSP dan XML. Jadi kalo backup, tinggal pake FTP, terus copy folder2 yg mau dibackup. (organisasinya 2005/March/01.xml) Jadi kalo mau backup tahun 2004, tinggal copy direktori 2004. Kalo buat bulan Januari-Maret, bisa select direktori Bulan-bulannya.

Aku rasa semua mesin blog harusnya bisa import/export ke XML biar gampang backupnya.

Regards, Z.

http://www.zedilabs.com/jesblog.html
Anonymous said…
wah iya makasih diingetin nih pak. paling saya kayak kawan ben, backup database aja...
btw kenapa bapak mau percayain data blog di mesin orang sih pak?
Anonymous said…
Kan ada Google cache pak..hehehehe :D
luc said…
i never back up, coz i wrote on office before

Popular posts from this blog

Himbauan Kepada Hacker & Cracker Indonesia & Malaysia

Kepada Hacker & Cracker Indonesia & Malaysia, Saya mengharapkan anda tidak melakukan penyerangan atau/dan pengrusakan situs-situs Indonesia dan Malaysia. Saya mengerti bahwa akhir-akhir ini beberapa masalah di dunia nyata membuat kita kesal dan marah. Namun kekesalan tersebut sebaiknya tidak dilimpahkan ke dunia maya (cyberspace). Semestinya sebelum melakukan aksi yang berdampak negatif, kita bisa melakukan langkah-langkah positif seperti melakukan dialog (melalui email, mailing list, bulletin board, blog, dan media elektronik lainnya). Kita harus ingat bahwa kita hidup bertetangga dan bersaudara. Yang namanya hidup bertetangga pasti mengalami perbedaan pendapat. Mari kita belajar bertetangga dengan baik. Saya berharap agar kita yang hidup di dunia maya mencontohkan bagaimana kita menyelesaikan permasalahan dengan kepala dingin dan hati yang lapang, sehingga para pemimpin kita di dunia nyata dapat mencontoh penyelesaian damai. Mudah-mudahan mereka dapat lebih arif dan bijak

Yummy ...

[seafood lamien @ banquet, singapore]

Would Indonesians switch to Telegram (from WhatsApp)? No!

My telegram feed shows a lot of people subscribing to Telegram. What gives? Apparently, many people are starting to install Telegram because they are worried with the latest WhatsApp's privacy policy update. (I should put links here.) So, that's it. In short, in my opinion there's no need for the migration. I have an explanation in a video, but it's in Bahasa Indonesia. It's here. Now, back to the "euphoria" (if you can call it that). Would people start abandoning WA (WhatsApp) and switching to Telegram? Is it for good? I don't think it is happening. It's like abandoning Microsoft Windows for Linux. Linux is as good as Microsoft Windows. (In my personal opinion, Linux is actually better, but this is from a techie person who have been using Linux since its early stage. I am biased.) Have you seen majority of people migrating to Linux? No. People are staying with Windows. Why? Because, we are used to Windows. Linux as a nice desktop too, but it is no